duminică, 25 ianuarie 2009

Invartita cu branza


- 500 g faina
- 180 ml lapte
- 2 linguri ulei de masline
- 2 oua
- 25 g drojdie proaspata
- o lingurita zahar
- 250 g branza dulce de vaci
- 200 g telemea de vaci
- o legatura de marar
- parmezan

Se pune zaharul si drojdia la inmuiat in laptele caldut. Apoi turnam compozitia peste faina. Adaugam un ou si uleiul. Dupa ce framnatam aluatul, il lasam la crescut ~ o ora. Pregatim umplutura: amestecam branza dulce de vaci, telemeaua, un ou si mararul tocat marunt. Cand aluatul a crescut il intindem cat mai bine posibil, il ungem un pic cu ulei apoi punem umplutura si rulam. Dupa ce l-am rulat il mai sucim, cu grija, in jurul axei, dar foarte putin sa nu se rupa aluatul. Punem hartie de copt intr-o tava rotunda si plasam aluatul in forma de spirala. Se mai lasa la crescut inca 30 min apoi se unge cu 2 linguri de lapte si se presara parmezan ras deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 35 min. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa in tava 10 min.


Niciun comentariu: