marți, 13 ianuarie 2009

Rotocol polonez cu miere si mac


dreapta in poza


pentru aluat:
- 250 gr faina
- 1 lingura miere
- 1 varf sare
- 50 gr unt moale
- 90 ml lapte caldut
- 15 gr drojdie proaspata
- 1 ou
- coaja lamaie
- 1 fiola esenta de lamaie

pentru umplutura:
- 50 gr stafide
- 2 linguri rom
- 125 gr mac
- 4 linguri miere
- coaja portocala/lamaie

Mai intai se pregateste umplutura:
Peste mac se toarna apa clocotita cat sa-l acopere si se lasa cam 15 minute, dupa care il scurgem foarte bine.In cazul in care macul e deja macinat doar il scurgem si il adaugam peste stafide,daca nu e macinat dupa ce il scurgem il mixam ca sa fie mai fin un pic. Stafidele care trebuie sa stea in rom cam jumatatte de ora se scurg si se pun cu cele 4 linguri de miere si coaja rasa pe foc.In momentul in care mierea s-a topit adaugam macul scurs si il lasam pe foc,invartind in el,cam 10 minute.apoi il lasam la racit
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, care se lasa la dospit o ora.
Intindem apoi o foaie dreptunghiulara si punem umplutura.
Se ruleaza strans si se aseaza in tava cu hartie de copt, unde il lasam la odihnit vreo 25 min.
Il coacem 40 minute la 180 grade C. Cu 10 min inainte sa fie gata il ungem cu galbenus de ou.
Se taie cand se racoreste.

Niciun comentariu: