marți, 10 martie 2009

Paine cu branza si ceapa


Aceasta paine (de origine britanica) este excelenta alaturi de salate sau alte mancaruri reci.

Ingrediente:
- 1 ceapa tocata marunt
- 45 g unt
- 450 g faina alba
- 20 g drojdie proaspata
- 175 g branza Cheddar
- 125 ml apa calduta
- 125 ml lapte caldut
- 1 lingurita de sare
- putin piper negru macinat

Se topesc 25 g unt si se caleste ceapa pana cand devine aurie. Se lasa la racit. Se face aluatul din faina, apa, lapte, sare, piper, ceapa calita, drojdie si 3/4 din branza data prin razatoare. Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Cand este gata, se aplatizeaza ajuatul si se imparte in 20 de bucati. Formam 20 de bile mici. Topim untul ramas si ungem tava. Asezam primele 10 bile ca prim strat si le ungem cu unt:


Deasupra punem si al doilea strat format din celelalte 10 bile ramase:


Acoperim aluatul si il lasam la crescut 45 min. Intre timp preincalzim cuptorul la 190 grade C (gaz 5). Presaram restul de branza Cheddar si coacem 40-45 min (pana cand creste si este bine rumenita). Se lasa la racit pe un gratar.



Niciun comentariu: