marți, 19 mai 2009

Pasca (cu branza dulce)

In Moldova, pasca se pregateste in felul urmator:

Ingrediente pentru aluat:
- 500 gr faina
- 5 linguri miere
- 1 varf sare
- 100 gr unt moale
- 100 ml lapte caldut
- 20 gr drojdie proaspata
- 2 oua
- 1 fiola esenta de lamaie


Ingrediente pentru umplutura:
- 500 g branza de vaca nesarata
- 1 ou
- 100 g stafide
- 1 fiola esenta de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 linguri de zahar

+ 1 ou pentru uns

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul (1h). Separat amestegam ingredientele pentru umplutura. Cand aluatul este gata, il framantam putin pe o suprafata tapetata cu faina apoi il impartim in 3 bucati. O bucata o intindem in forma de turta cat sa acopere o tava rotunda. Plasam turta in tava unsa cu putin ulei si o intepam de mai multe ori cu o furculita. Din aluatul ramas facem impletituri pe care le plasam mai intai in marginea tavii, in forma de cerc, apoi pe mijloc in forma de cruce. Cele 4 gauri ramase vor fi umplute cu amestecul de branza.



Lasam sa creasca ~30min, timp in care preincalzim cuptorul la 180 grade C.


Introducem la cuptor pentru 30 min apoi o scoatem pentru a o unde cu ou batut si mai lasam inca 10 min. Cand este gata, se scoate si se racoreste pe un gratar.

Niciun comentariu: