marți, 16 iunie 2009

Tort rece


Ingrediente:
- 250 g biscuiti sfaramati
- 150 g unt
- 200 g Mascarpone
- 300 ml lapte condensat indulcit
- 200 ml smantana
- un plic zahar vanilat
- o lingura zeama de lamaie
- o fiola esenta de lamaie
- 10 g gelatina granule
- 2 banane
- o portocala
- stafide
- un plic Tort Gelee Dr Oetker

Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit. Acest amestec il tapam pe un vas de tort cu fundul detasabil. Smantana, laptele, crema de branza si aromele si bat cu mixerul (eu am amestecat bine cu mana deoarece m-a apucat gatitul la 12 noaptea si nu vroiam sa ma deporteze vecinii :D). Gelatina se dizolva in 60 ml apa fierbinte si apoi se toarna peste compozitia de branza. Amestecul se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece pentru 2-3 ore. Cand este gata ornam cu fructe peste care turnam Tort Gelee preparat conform instructiunilor de pe plic. Se mai da la rece 1-2 ore.

Nu am apucat sa-i fac si o poza in sectiune. Prajitura a fost devorata rapid, cu prietenii la iarba verde :D

Niciun comentariu: