miercuri, 27 ianuarie 2010

Paine poloneza de secara


Aceasta paine este perfecta pentru mancarurile din peste :)

Ingrediente:
- 225 g faina de secara
- 225 faina alba de grau
- 2 lingurite seminte de chimen
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita miere
- 140 ml lapte caldut
- 50 ml apa calduta
- 20 g drojdie proaspata
- faina integrala pentru decor

Faina, sarea si semintele de chimen se amesteca intr-un vas mare si se face o groapa in mijloc. Se face un amestec din lapte, apa, drojdie si miere. Compozitia se toarna peste faina si treptat se incorporeaza faina pana cand obtinem un aluat. Se framanta bine pana la omogenizare, se acopera aluatul si se lasa la dospit 3h. Se framanta iar aluatul, se modeleaza in forma unui oval apoi se pune in tava cu hartie de copt. Se presara cu faina integrala, se acopera cu o folie si se lasa la dospit inca 1h. Intre timp preincalzim cuptorul la 220 grade C.


Cu un cutit se cresteaza de 2 ori painea si se da la cuptor pentru 30 min. Cand este gata, se lasa la racorit pe un gratar.

Niciun comentariu: