miercuri, 2 martie 2011

Floare cu malai


Ingrediente:
- 400 g faina alba de grau
- 100 g malai
- 25 g drojdie proaspata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
- 3 linguri ulei de masline
- apa

Se pune drojdia la inmuiat in putina apa calduta impreuna cu zaharul. Apoi facem un aluat din restul ingredientelor si drojdia inmuiata. Se lasa la dospot 30 min sau pana cand isi dubleaza volumul. Pregatim tava si preincalzim cuptorul la 180 grade C. Impartim aluatul in 8 parti egale din care modelam bilute si le asezam in tava in forma de floare. Cu un cutit crestam aluatul ca sa nu crape atunci cand creste din nou. Il mai lasam la crescut inca 15 min dupa care il introducem la cuptor pentru 40 minute. Cand este gata, scoate painea de la cuptor si o punem pe un gratas sa se racoreasca.

Niciun comentariu: