joi, 2 iunie 2011

New england fantan


Aceste chifle cu aspect elegant provin din USA

Ingrediente:
- 15 g drojdie proaspata
- 75 ml lapte batut
- 2 lingurite zahar pudra
- 75 ml lapte
- 65 g unt
- 450 g faina alba
- 1 lingurita sare
- 1 ou batut

Zaharul, drojdia si  laptele batut se amesteca si se lasa  deoparte pentru 15 minute. Incalzim laptele cu 40 g unt pana cand untul se topeste si apoi asteptam sa se raceasca putin. Amestecul cu drojdie, laptele si restul de ingrediente se amestevca pana cand se obtine un aluat moale si omogen. Se lasa la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Se rastoarna aluatul pe o suprafata tapetata cu faina, se framanta si se intinde  in forma de dreptunghi cu dimensiune de 45x30 cm si de 5 mm grosime. Se topeste restul de unt, se unge foaia de aluat si apoi se taie aluatul in 5 fasii egale pe lungime. Se suprapun fasiile si se taie in alte 9 bucati pe latime. Luam fiecare cub de aluat si il lipim la unul din capete apoi le plasam intro tava de briose unsa cu ulei. 



Se lasa la crescut 30 minute si apoi se dau la cuptorul incins la 200 grade C pentru 20 minute. Se racoresc pe un gratar.

Niciun comentariu: