joi, 2 iunie 2011

Prajitura cu capsuni si bezea



Ingrediente pentru blat:
- 4 oua
- 1 cana cu zahar
- 1  cana cu iaurt
- 1 cana cu faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- 5 linguri ulei seminte de struguri

Ingrediente pentru umplutura:
- 500 g capsuni proaspete
- 3 linguri de zahar
- 100 ml apa

Ingrediente pentru bezea:
- 3 albusuri
- 150 g zahar

Se spala si se curata capsunile apoi se dau prin blender. Se pun pe foc impreuna cu zaharul si apa si se lasa la fiert cateva minute. Cat timp se raceste umplutura se pregateste aluatul pentru blat. Se bat ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul iar apoi se adauga treptat celelalte ingrediente. Aluatul se toarna in tava mare a cuptorului si se coace timp de 20 minute la 180 grade C. Scoatem blatul din cuptor si il taiem in doua bucati egale. Asezam o bucata pe un platou, o intepam cu furculita si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop de capsuni. punem deasupra cealalta bucata de blat si procedam la fel. Cat timp se insiropeaza blatul pregatim bezeaua. Se bat albusurile si zaharul pana cand obtinem o spuma tare. Cu o seringa de cofetarie formam bezelele pe care le punem intro tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 1 h la 150 grade C. La final, taiem prajitura in cubulete si peste fiecare din ele punem cate o bezea.

Niciun comentariu: