joi, 2 iunie 2011

Tarta cu mere



Ingrediente pentru aluat:
- 2 oua
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura:
- 7 mere
- 1 lingura rasa scortisoara macinata
- 4 linguri de zahar
- 50 g unt
- 1 fiola esenta de lamaie
- nuci prajite (optional)

Curatam merele de coaja si seminte, le dam prin razatoare si le calim in tigaie impreuna cu restul de ingrediente pentru umplutura. Cat umplutura se raceste, pregatim aluatul. Batem ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul apoi adaugam restul de ingrediente pe rand. Pregatim o tava cu margini detasabile si turnam in ea jumatate din aluat. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10 minute. Scoatem tava din cuptor, turnam umplutura si apoi restul de aluat deasupra. Se mai tine la cuptor 30 minute. Se taie si se serveste rece!

Niciun comentariu: