Ingrediente pentru blat:
- 3/4 pachet biscuiti
- 70 g unt
Ingrediente umplutura:
- 300 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 175 g zahar
- 1/2 fiola esenta lamaie
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
- o cana cu afine
Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ungem o tava cu unt sau ulei si rasturnam biscuitii macinati. Apasam bine pana cand se formeaza un blat uniform.
Amestecam ingredientele pentru umplutura lasand la final afinele pe care le vom incorpora usor in aluat cu ajutorul unei spatule sau le vom presara deasupra tartei. compozitia rezultata o rasturnam in tava, peste blatul de biscuiti, si o introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 minute.
Pastram 1-2 linguri de afine pentru ornarea de la final.
Se serveste rece!
***
Varianta de Reveion:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu