duminică, 20 ianuarie 2013

Supa crema de spanac cu branza de capra


Reteta am preluat-o dintr-un Larousse de supe :)

Ingrediente:
- o ceapa (de preferat de apa)
- 800 g spanac
- o lingura de unt
- 2 cartofi
- 100-150 g branza de capra (depinde cat de intens vreti sa fie gustul)
- sare si piper.

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert intr-o craticioara cu apa atat cat sa-i cuprinda.
In acelasi timp tocam ceapa si o calim in untul topit, punem spanacul deasupra cepei calite si daca este proaspat il tinem pe foc 5 minute pana se inmoaie, iar daca e congelat il lasam la foc foarte mic pana cand se dezgheata si da in clocot. peste spanac presaram sare si piper. Sarea nu trebuie sa fie multa, trebuie sa tinem cont de faptul ca branza este deja sarata...
Cand spanacul e gata si cartofii sunt fierti, amestecam cele doua compozitii si omogenizam totul cu ajutorul unui blender, moment in care adaugam treptat si cubulete de branza.

Este un deliciu aceasta supa! Iubitorii de spanac trebuie neaparat sa o incerce!


Niciun comentariu: