miercuri, 19 martie 2014

Supa crema de ciuperci


Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus (de preferat albe)
- un morcov
- o ceapa
- 1,1 l apa
- 1 Lg unt
- 3 Lg ulei masline
- sare, piper
- 200 ml smantana
- 1 lg faina

Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul si untul topit. Adaugam morcovul taiat rondele. Apoi punem si ciupercutele taiate  fasii. Presaram sare si piper dupa gust. Lasam la inabusit. Cand ciupecile se mai inmoaie, punem apa fiarta deasupra si lasam sa fiarba cca 15 min. Intrun bol separat batem smantana cu faina peste care adaugam treptat cateva linguri din supa de la ciuperci, astfel incat sa ii creasca temperatura treptat sa nu se taie. Apoi turnam smantana in cratita in fir subtire, timp in care amestecam continuu. Dupa inca 10 minute de fierbere, oprim focul si  pasam supa cu blenderul pentru a obtine o consistenta cremoasa.
Se serveste calda, ornata cu patrunjel proaspat si eventual  - cateva fasii de ciupercute pastrate inainte sa blenduim.

Niciun comentariu: